آموزش شبکهسیسکو

LoopBack Interface در روترهای سیسکو و موارد استفاده آن

Cisco

loopback interface یک اینترفیس Virtual یا Logical است که در روترهای سیسکو با Command ای ساده می توانید آن را ایجاد کرده و از آن استفاده کنید. با توجه به این که اینترفیس های loopback، اینترفیس مجازی هستند، پس اینترفیسی مانند اینترفیس های فیزیکی مانند، Gigabit interface ها و یا Fast Ethernet ها نیستند.


loopback interface ها کاربردهای بسیار زیادی را برای ما دارند، loopback interface ها در روترهای سیسکو و در روتینگ پروتکل OSPF، در واقع تعیین کننده ID روتر هستند.

روترها بر خلاف سوئیچ های شبکه ای نیاز به کانفیگ دارند، وقتی سوئیچ شبکه ای را تهیه کنید و چنانچه کانفیگ خاصی مثل Vlan و یا Etherchannel و غیره را مد نظر نداشته باشید، کافیست که سوئیچ را به برق متصل کرده و کابل های شبکه را بدان متصل کنید و کار کند. در عوض روترها چنین نیستن دو حتما شما باید انها را کانفیگ کنید و حتما با دستور روشن شدن interface ها را وارد کنید تا اینترفیس مورد نظر از حالت Down به UP بیاید.

حال loopback interface ها بصورت ذاتی up هستند شما فقط باید آن را ایجاد کنید. حتی اگر physical interfaces های روتر در وضعیت Down باشند، باز هم اگر Loopback interface هایی را ایجاد کنید اینها همیشه در وضعیت up قرار دارند.

Loopback interface ها به عنوان نقطه اتمام Remote Source-Route Bridging یا RSRB و یا Data-Link Switching Plus می توانند مورد استفاده قرار گیرند.

همانطور که گفته شد، یک loop back interface در واقع اینترفیسی Logical Virtual و نرم افزاری است که آن را ایجاد می کنیم. این درست که مانند اینترفیسهای فیزیکی که بالاتر نام بردیم نیستند ولی به نوعی آنها را شبیه سازی می کنند. اینترفیس های Loopback بصورت پیشفرض در روترها فعال نیستند و وجود ندارند ولی به آسانی هر چه تمامتر می توانید آنها را ایجاد و بدانها IP اختصاص دهید. با استافده از دستور زیر در Privilage mode می توانید به سادگی و فقط با این دو خط دستور، اقدام به ایجاد اینترفیس های Loopback کنید:

Router(Config)#int loopback Router

(Config-if)#ip address

برای مثال

Router(Config)#int loopback 12
Router(Config-if)#ip address 172.16.45.160 255.255.0.0

مشاهده می کنید که چقدر ساده می توانید این اینترفیس ها را در روترهای سیسکو ایجاد و مورد استفاده قرار دهید. در شکل زیر که در محیط Cisco Packet tracer، به انجام رسیده، تا تعداد 2147483647 می توانید اینترفیس های Loopback داشته باشید که به نوعی نامحدود است.

Loopback interface
Loopback interface

فقط به این نکته توجه داشته باشید که نمی توانید در یک روتر اینترفیس هایی Loopback ای که شما شبکه های یکسانی دارند ایجاد کنید که در این صورت با ارور overlap مواجه می شوید. مثلا یک loopback interface یا IP Address 192.168.1.2/24 ایجاد می کنید و اگر قصد ایجاد loopback interface دیگری در همان روتر دارید نباید در IP آن در این Range باشد. مثلا loopback interface بعدی را آی پی 192.168.2.5 باید تخصیص دهید.

Shares:

1 Comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *